Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв обіцяє "візовий" подарунок ЄС до кінця зими

Четвер, 22 грудня 2011, 19:39

Доповнення до угоди про спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом можуть бути підписані ще до кінця цієї зими.

Про це заявив перший віце-прем‘єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в інтерв‘ю "Делу".

"Ми працюємо з ЄС над подальшим спрощенням візового режиму для українських громадян. На саміті Україна-ЄС було домовлено про основні параметри доповнень до Угоди про спрощення оформлення віз, укладеної у 2007 році. Після проведення технічних процедур цей документ буде готовий до підписання", - цитує Клюєва прес-служба Кабміну.

Зокрема, за його словами, за результатами переговорів домовлено про подальше розширення категорій громадян України, які матимуть право на спрощене оформлення безкоштовних, багаторазових віз.

Також планується удосконалити порядок оформлення віз для представників засобів масової інформації, визначити чіткі терміни дії багаторазових віз (1 рік та 5 років) та врегулювати діяльність візових посередників, сказав перший віце-прем‘єр.

Таким чином, сказав Клюєв, після підписання зазначених доповнень до угоди, серед іншого, значно збільшиться кількість громадян, які отримуватимуть шенгенські візи за спрощеною процедурою, а багаторазові візи для українських громадян видаватимуться, не як раніше, а чітко на 1 рік та 5 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: