Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готуються етапувати "на зону"?

Вівторок, 27 грудня 2011, 09:53

Юлію Тимошенко готуються етапувати до Качанівської жіночої колонії №54 у Харкові.

Про це пише "Україна молода" з посиланням на джерела, наближені до СБУ.

За даними джерел, уже найближчими днями слідчі СБУ подадуть до суду подання про зміну запобіжного заходу Тимошенко — з утримання під вартою на інший.

"Суд вочевидь задовольнить подання слідства. Тож процесуально необхідність утримувати Леді Ю в Лук’янiвському СІЗО відпаде, і їй почнуть готувати документи на "виписку" з ізолятора та переїзд до виправної колонії", - пише видання.

За інформацією газети, для Тимошенко готують місце у "зразково–показовій" Качанівській жіночій колонії №54, що в Харкові.

З іншого боку, такому розвитку подій заважає низка перешкод, зокрема, другий арешт Тимошенко, а також її перебування в палаті медико–санітарної частини СІЗО, адже хвору етапувати неможливо.

"Утім, чергова комісія МОЗ може визнати екс–прем’єрку такою, що пішла на поправку, після чого її випишуть із палати, переведуть до камери в новому жіночому корпусі СІЗО (відкритий буквально минулого тижня) і таки почнуть готувати до "етапу". Медики можуть рекомендувати Тимошенко продовжити лікування вже в Качанівській колонії, адже там є своя лікарня", - пише видання.

Журналісти газети також зазначають, що неодноразово бували в цій колонії під час так званих "днів відкритих дверей".

Качанівка відома своїм цехом шиття. Засуджені швачки у середньому отримують близько 1500—2000 гривень на місяць.

П’ять років тому в колонії почали масштабну реконструкцію гуртожитків, тож тепер засуджені живуть у кімнатах, розрахованих на 8—12 жінок, iз металопластиковими вікнами, сучасними меблями та душовими кабінками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...