Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко роздумав зливатися з "регіоналами", а може й з посади піти?

Середа, 28 грудня 2011, 08:03

Анонсоване об’єднання "Сильної України" Сергія Тігіпка та владної Партії регіонів може не відбутися.

Про це пише газета "Сегодня".

Один із близьких до влади політологів сказав виданню, що Тігіпко незабаром після Нового року взагалі покине посаду віце-прем’єра й піде в опозицію, бо "він розчарувався у своїх перспективах у відносинах із регіоналами".

Однак в оточенні Тігіпка цю інформацію не підтверджують.

"Бунтувати Сергій Леонідович не буде ні за яких умов. І з посади віце-прем'єра він іти не збирається. Але ймовірність того, що "Сильна Україна" не буде об’єднуватися з регіоналами – зараз вища 50%", - сказав один із його соратників.

"Злиття нічого не додасть ні йому (Тігіпку), ні Регіонам. Швидше за все, "Сильна Україна" піде другою колонною влади на вибори й спробує подолати 5%-й бар'єр, або зосередиться на роботі в мажоритарних округах, поділивши їх із регіоналами, – це ще не вирішено", - додав соратник Тігіпка.

Політолог Кость Бондаренко, колишній заступник Тігіпка по партії, також не вірить в ухід віце-прем'єра: "Інформація про ухід Тігіпка ходить уже мінімум півроку. Рано чи пізно вона, можливо, у щось і виллється, але не зараз".

Джерело в керівництві Партії регіонів упевнене: "Об'єднанню бути".

Але інший видний "регіонал" не настільки оптимістичний: "Питання ще не вирішене. Ми зараз дивимося, що вигідніше: об'єднатися, щоб не конкурувати, або йти одним блоком, але різними партіями. Так ми наберемо разом більше відсотків. До того ж, у союзі ми будемо мати тільки по одному члену в комісії, а порізно – двох".

Сам Тігіпко в "Facebook" нещодавно написав, що об'єднання його партії з Партією регіонів може відбутися до кінця січня – за умови, що відповіді на проблемні питання будуть знайдені.

Кость Бондаренко вважає, що якщо Тігіпко піде разом із Партією регіонів на вибори, він "зможе одержати максимум 5 місць у прохідній частині списку" і – у перспективі – претендувати на роль лідера ПР.

"Якщо ж він піде на вибори самостійно, – йому доведеться, швидше за все, піти з Кабміну (через нинішню посаду він бере на себе дуже багато негатива) і завойовувати електорат", - говорить політолог.

"Враховуючи, що багато жителів Сходу розчарувалися в Партії регіонів, – його шанси взяти більше 5% високі. Але я не думаю, що йому цікаво грати в самостійні парламентські ігри. Думаю, свій актив у Раді він спробує обміняти на нові, більш високі посади у виконавчій владі", - вважає Бондаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування