Першим номером у списку піде Тимошенко - Турчинов

Вівторок, 6 грудня 2011, 10:13

Юлія Тимошенко має бути першим номером у виборчому списку партії "Батьківщина" на виборах до парламенту.

Про це заявив Олександр Турчинов в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Першим номером має бути Юлія Тимошенко. Останні заяви західних країн стосуються не тільки повернення незаконно відібраної в неї свободи, але й повернення їй права займатися політикою. Тож, я думаю, саме Юлія Володимирівна піде під номером один", - сказав він.

"Навіть перебуваючи за ґратами, Юлія Тимошенко залишається реальним лідером нашої партії", - заявив Турчинов, але додав, що зараз є "проблема комунікації" з Тимошенко.

На запитання, як буде формуватися список єдиних кандидатів в округах, Турчинов відповів: "Опозиції необхідно розподілити округи пропорційно до рейтингів політсил".

При цьому він спростував, що Арсенія Яценюка не влаштувала квота "два списочники від "Батьківщини" на один від "Фронту змін":

"У нас взагалі не було на цю тему розмови. Крім того, крім партії Яценюка, є ще ПРП, "Самооборона", Рух, "Свобода" й інші. Розділити список тільки на двох неможливо. Опозиція не обмежується двома партіями".

На запитання, чи будуть у списку нові обличчя, Турчинов заявив: "Найчастіше, коли хтось розповідає про нове обличчя, виявляється, що просто на обличчя в нас коротка пам'ять. Виявляється, що в цього нового обличчя старі вуха й до болю знайомий довгий ніс".

Так, він нагадав, що коли Сергій Тігіпко чи Віктор Ющенко пішли на вибори "усі чомусь вирішили, що це нові обличчя, хоча вони мали досвід роботи в урядах, у Нацбанку, Сергій також був начальником штабу Януковича".

"Якщо ви хочете, щоб були зовсім нові обличчя – беріть дітей з дитсадка. Брати людину, у якої немає досвіду політичної роботи, яка не досягла результату на цьому поприщі, невиправдано й ризиковано", - зазначив Турчинов.

"Водночас, я згоден, що має бути оновлення команди. І в цьому нам допоможуть партії-союзники", - додав він.

При цьому Турчинов сказав, що "Батьківщина" придумала спосіб, як не допустити в список потенційних "тушок" – людей, які можуть пройти за гроші, а потім примкнути до іншої політсили.

Турчинов також висловив думку, що "наступна кампанія буде для нас дуже економною".

"Якщо в країні будуть проходити вибори, я переконаний, що "Батьківщина" й інші опозиційні сили зможуть сформувати більшість", - заявив також він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News