Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заміну Онопенка розблокують наступного тижня?

Вівторок, 6 грудня 2011, 13:50

13 грудня відбудеться засідання Київського апеляційного адміністративного суду, яке вирішить долю наступних виборів голови Верховного суду.

В цей день розглядатиметься скарга в.о. Голови Верховного Суду України Анатолія Яреми щодо заборони на проведення засідань Пленуму ВСУ.

Про це повідомляють джерела "Української правди" у Верховному суді.

Як відомо, 23 вересня 2011 року суддею Окружного адміністративного суду Києва Олексієм Огурцовим було накладено заборону на організацію та проведення засідань Пленуму ВСУ.

Це рішення було ухвалено Огурцовим в забезпечення позову судді ВСУ Миколи Пінчука до Пленуму ВСУ.

У березні цього року Пінчуку було заборонено голосувати на засіданні верховних суддів як судді, відрядженому для роботи у Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

На 30 вересня 2011 року було заплановано проведення Пленуму ВСУ з виборів Голови ВСУ, оскільки напередодні сплинув строк повноважень на цій посаді Василя Онопенка.

20 жовтня 2011 року парламентом прийнято зміни до закону про судоустрій, якими забезпечено можливість голосування на Пленумі ВСУ суддів, відряджених для роботи у кваліфікаційній комісії.

За даними "Української правди", зараз відбувається боротьба за посаду голови Верховного суду і підшукування на неї кандидата від влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування