Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій запевняють, що ризик дефолту невеликий

П'ятниця, 9 грудня 2011, 08:08

Ризик дефолту в Україні зараз невеликий.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова в ефірі 5 каналу.

"Якщо ми говоримо про ризики дефолту, то на сьогоднішній день ці ризики невеликі, тому що дефолт означає неможливість держави обслуговувати борги, перш за все, зовнішні, такої неможливості в України зараз немає", - сказала вона.

"Наступний рік буде, з точки зору обслуговування боргу, досить важким і потім ціна обслуговування буде поступово знижуватися. Наступного року це 77 мільярдів гривень", - уточнила Акімова.

"Зараз немає ніяких підстав стверджувати, що Україна близька до стану дефолту, і немає ніяких підстав стверджувати, що будуть істотні затримки або невиплати заробітних плат або пенсій", - зазначила перший заступник глави адміністрації.

У свою чергу колишній віце-прем'єр, міністр економіки та міністр фінансів Віктор Пинзеник не виключає можливість дефолту в Україні.

"Загроза дефолту виникає тоді, коли людина не позичає гривень. Чи є підстави для тривоги зараз? Є. Уряду дуже важко сьогодні позичити гроші. Я не говорю про зовнішній ринок, давайте подивимось на внутрішній ринок, на внутрішньому ринку неможливо позичити гроші", - заявив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...