Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз пояснив, чому не прийшов на суд щодо Кучми

П'ятниця, 9 грудня 2011, 12:27

Олександр Мороз не бере участі в судовому засіданні за скаргою захисту Леоніда Кучми на порушення справи проти екс-президента через те, що пізно отримав повістку.

Про це повідомляє прес-служба Соцпартії.

На запитання представників ЗМІ, чому Мороз не з’явився у Печерський райсуд Києва на засідання по скарзі адвокатів Кучми, лідер СПУ пояснив:

"Повідомлення про судове засідання я одержав після його ймовірного початку - о 9-05 сьогодні, 9 грудня 2011 року. Це не виклик, не інший офіційний документ, а звичайне повідомлення. Чому мені його прислали – питання до судді".

"Мотиви претензій адвокатів Кучми до заступника Генпрокурора зрозумілі, мабуть, усім, але мені не цікаві", - заявив Мороз.

"Проте, якщо моя думка потрібна суду, то я готовий прибути на його засідання при своєчасному повідомленні про проведення засідання суду і про статус моєї участі в ньому", - запевнив він.

Між тим, суддя Галина Супрун залишила без розгляду черговий відвід судді, про який клопотав потерпілий у справі про вбивство Георгія Гонгадзе журналіст Олексій Подольський, повідомляє УНІАН.

Супрун пояснила, що подібне клопотання вже розглядалося. Вона також заявила, що потерпілий ображає суд словами "підіть до нарадчої кімнати, встаньте перед Богом і візьміть собі відвід!".

Подольський залишив залу суду, де розглядається скарга адвокатів Кучми.

Його захисник Олександр Єльяшкевич заявив: "Дії судді спровокували те, що цей процес вже втрачає легітимність, оскільки суд відбувається за відсутності потерпілого".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: