Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 27 березня: заклики Вакарчука, зняття Мороза

Середа, 27 березня 2019, 20:01

Святослав Вакарчук закликає голосувати відповідально, Олександр Мороз заявив, що просить більше не вважати його кандидатом у президенти, в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів — новини, які були актуальні 27 березня.

Про заклик Вакарчука

Співак Святослав Вакарчук, чию кандидатуру хотів би бачити на виборах президента кожен п’ятий українець, закликає голосувати відповідально. Вакарчук наголошує, що майбутнє не можна виграти в лотерею і майбутнє – це не прикол, і вибори президента теж.

"Щоб не бути "ПО Приколу", вирішили бути серйозними, як всі", – заявив у відповідь Володимир Зеленський в Instagram під фото, на якому він із друзями з "95 кварталу" їдять сосиски на заправці.

Про рейтинги

Результати опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "Социс", який курує політтехнолог президента Ігор Гринів, свідчять про наступне:

За Зеленського готові віддати голоси 24,6% опитаних.

Чинного президента Петра Порошенка підтримують 14,8% виборців, а Юлію Тимошенко – 8,7%.

Дані останнього соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, свідчать про збільшення відриву Петра Порошенка від його опонентки Юлії Тимошенко, вони займають другу і третю позицію у рейтингу відповідно, однак їх випереджає Володимир Зеленський.

Якщо у другий тур виборів президента вийдуть Петро Порошенко та Юлія Тимошенко, 27,7% виборців не віддадуть голос за жодного з них.

Про Олександра Мороза

Олександр Мороз заявив, що просить більше не вважати його кандидатом у президенти. Водночас прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко розповів, що, попри цю заяву, ім'я Мороза все одно залишається у бюлетені.

Про законне незаконне збагачення

В Національному антикорупційному бюро не лишилося жодної справи щодо незаконного збагачення.

За даними антикорупційного органу, загальна сума статків, законність походження яких досліджували детективи НАБУ в цих справах, становила близько 500 мільйонів гривень.

Про інші важливі новини

Під час перевірки в одному з українських морпортів виявили 36 зенітних ракет у складі російського комплексу С-125 "Почора". Тепер знахідку віддадуть на озброєння ЗСУ.

В анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів.

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною заборону на в’їзд в Україну актора Федора Добронравова та анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів за його участі, зокрема серіалу "Свати".

В американському виданні The Hill знову з’явився матеріал про нібито втручання посольства Сполучених Штатів у роботу українських правоохоронців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування