Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст перевірить, чи крадений автомобіль у Лавриновича

П'ятниця, 9 грудня 2011, 16:38

Міністерство юстиції перевіряє інформацію про службовий автомобіль глави Мін'юсту Олександра Лавриновича і уточнить факт оголошення авто у розшук Інтерполом.

Про це повідомила перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, повідомляють "Коментарі".

"В даний час Мін'юст займається перевіркою фактів, озвучених Валерієм Коновалюком про те, що службовий автомобіль Лавриновича перебуває в міжнародному розшуку", - сказала вона.

"Говорити зараз щось передчасно, потрібно перевірити інформацію, наскільки вона обґрунтована і звідки у Коновалюка така інформація. Про результати перевірки ми повідомимо додатково", - додала Ємельянова.

Разом з тим заступник міністра зазначила, що Мін'юст не перевіряє автомобілі, які передаються відомству у користування:

"Якщо мова йде про машини, конфіскованих за частиною Державної виконавчої служби і проводиться виконання цих рішень - не Держслужба займається вилученням цих машин. Це повноваження митних органів. Насамперед, проводиться перевірка за частиною правоохоронних органів. Автомобілі потрапляють до нас уже на виконання відповідних судових рішень".

"Якщо встановлено, що машина крадена - порушується кримінальна справа. Але якщо при перетині кордону митники не порушили справи - про яку крадіжці може йти мова?.." - здивувалася заступник міністра.

"Рішення суду вже було ухвалене - конфіскувати за порушення митних правил і несплату митних платежів. Для нас не було жодних підстав перевіряти машину, вона зайшла до нас "чиста", - підкреслила Ємельянова.

"Наша компетенція - виконання рішень суду. Машина була конфіскована і передана в користування, перед цим - подана для реєстрації в ДАІ. Якщо у ДАІ бачили, що в ній перебиті номери, чи вона перебуває у розшуку - хто це повинен контролювати? Напевно, ДАІ , а не Мін'юст", - підкреслила заступник міністра.

Також Ємельянова зазначила, що можливий корінь проблеми - "неправильна конфіскація".

"Ще один момент - чому в реєстрі судових рішень немає рішення Ужгородського суду про конфіскацію. При тому, що рішення судом ухвалене. Адміністратором реєстру є державна судова адміністрація. З якої причини рішення не внесли до реєстру - незрозуміло", - додала Ємельянова.

На питання про терміни завершення розслідування Ємельянова зазначила: "Це не тільки від нас залежить. Треба у Інтерполу отримати інформацію і підтвердження, у суду, у МВС".

Нагадаємо, 6 грудня нардеп Валерій Коновалюк заявив, що міністр юстиції Олександр Лавринович використовує крадений автомобіль у службових цілях.

Пізніше в Міністерстві юстиції заявили, що міністр Олександр Лавринович не їздить на чорному Mercedes-Benz, який "регіонал" Валерій Коновалюк назвав краденим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: