Лавринович не їздить на "Мерседесі". Депутат йому мстився?

Середа, 7 грудня 2011, 15:42

У Міністерстві юстиції говорять, що міністр Олександр Лавринович не їздить на чорному Mercedes-Benz, який "регіонал" Валерій Коновалюк назвав краденим.

"Міністр не їздить на чорному Mercedes-Benz GL420, такої машини навіть немає у відомчому гаражі", - сказало газеті "Комерсант-Україна" джерело в Мінюсті.

"Олександр Лавринович уже 5 років користується джипом Lexus", - повідомив співрозмовник видання.

Він порадив депутату звертатися в правоохоронні органі.

Джерело також припустило, що Коновалюк так "агресивно налаштований", оскільки вважає, що "міністр підбив президента накласти вето на закон про біометричні паспорти, співавтором якого він був". 

Однак, за інформацією видання, автомобіль із номером АА0021КМ, фото якого продемонстрував Коновалюк, справді приписаний до Мін’юсту.

Водночас, і конфлікт довкола згаданого законопроекту теж був.

Законопроект "Про документи, що посвідчують особу і підтверджують громадянство України" (№8507) Верховна Рада ухвалила 23 вересня. Він передбачав уведення біометричних документів.

У Мінюсті заявили, що "безальтернативна технологія виготовлення документів" посилює монополію концерну ЄДАПС, і виступили проти законопроекту.

21 жовтня Віктор Янукович ветував закон. 

Видання має у розпорядженні лист "Щодо антидержавної діяльності міністра юстиції Олександра Лавриновича", спрямований на ім'я голови Мін’юсту й президента, який підписали автори згаданого законопроекту, у тому числі й Коновалюк.

У ньому депутати стверджують, що Лавринович "навмисно ввів в оману" Януковича, "підготувавши для нього так звані пропозиції, які повністю спотворюють суть ухваленого Верховної Радою закону про документи".

Вони упевнені, що Лавринович, готуючи рекомендації, лобіював інтереси іноземного виробника біометричних документів – німецької компанії Muhlbauer.

У Мінюсті ці звинувачення відкидають. "Рішення про те, яка фірма буде робити біометричні документи, приймуть Рада й Кабмін. Міністр переговори з виробниками не веде", - заявив високопоставлений представник міністерства. 

Напередодні Коновалюк заявив, що Лавринович користується автомобілем Mercedes-Benz GL420, який був викрадений у Штутгарті (Німеччина) і завезений в Україну контрабандним шляхом, тоді як ця машина перебуває в розшуку.

Депутат стверджує: "Вона була завезена в Україну явно під високопоставлене замовлення. Машина 2009 року випуску, її вартість – близько $100 тис. Швидше за все це не одиничний випадок, а схема, за якою автомобілі нелегально ввозяться в країну, легалізуються й потім продаються за 1/5 своєї вартості".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування