Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Наїзд на редакцію "Сегодня" почався після статті про "Межигір'я"?

П'ятниця, 9 грудня 2011, 17:35

Проблеми в редакції газети "Сегодня" виникли після публікації фотографій резиденції Віктора Януковича "Межигір'я", зроблених з вертольоту

Про це повідомляють джерела у редакції, які входять до передстрайкового комітету.

За словами джерел, тоді редактору Ігорю Гужві було сказано з боку власників видання, що його перебування на посаді під питанням, бо він "підставив редакцію".

Після цього, за словами джерел, почало лунати невдоволення недостатньо лояльним висвітленням діяльності президента Януковича, а також фотоілюстраціями людей з його оточення - зокрема, Ганни Герман.

За словами джерел, під тиском керівництва Гужва був змушений зняти матеріал, який виставляв Януковича в іронічному світлі - про те, як у одній з військових частин замінили не портрет Януковича, а лише обличчя Януковича приробили до тіла Ющенка.

Влітку посаду гендиректора "Сегодня Мультимедіа" посіла Олена Громницька, яка домоглася зміни керівництва сайту "Сегодня".

Після цього, за словами джерел, траплялися випадки, коли Громницька зупиняла друк газети. Наприклад, так сталося через публікацію статті про бюджетні видатки на президентські дачі в Криму - Громницька начебто вимагала, щоб їх називали просто "об'єктами Державного управління справами".

Також, стверджують джерела, Громницька висловлювала невдоволення недостатньо лояльним висвітленням на сторінках "Сегодня" діяльності мера Одеси Олексія Костусєва, мера Харкова Геннадія Кернеса та губернатора Львівської області Михайла Цимбалюка.

Крім того, за словами джерел, на сайті "Сегодня" без позначки "на правах реклами" було опубліковано виступ Дмитра Фірташа, який в самій газеті вийшов зі знаком "на правах реклами".

Джерела розповідають, що Громницька також вимагала лояльного висвітлення діяльності Наталії Королевської.

За словами джерел, минулого тижня колектив "Сегодня" писав листа власнику газети Рінату Ахметову, але це не мало результату. В четвер ввечері редактор "Сегодня" Ігор Гужва був повідомлений про звільнення під час зустрічі з керівництвом холдінга СКМ.

Після цього газета оголосила про свої вимоги припинити цензуру та попередила про можливий перехід до страйку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування