Міллер обурений заявами Бойка про газ

Середа, 11 січня 2012, 14:37

"Газпром" занепокоєний односторонніми заявами українських партнерiв щодо зниження кiлькостi вiдбору газу, що поставляється.

Про це заявив голова "Газпрому" Олексiй Мiллер у середу на зустрiчi з президентом РФ Дмитром Медведєвим, передає "Інтерфакс-Україна".

"Газпром" непокоять тi заяви, якi прозвучали сьогодні про те, що Україна має намiр вiдбирати значно менше газу, нiж передбачено контрактами", -  повідомив Міллер.

Українська сторона мала домовитися з Російською Федерацією про зниження об`ємів закупівлі газу за півроку до настання контрактного періоду.

"Україна зробила заяву, не домовляючись з російською стороною. Такі домовленості мають досягатися за півроку. Це одностороння заява, яка була зроблена українською стороною", - цитує Міллера УНІАН.

Вiн наголосив, що звучить цифра в 27 млрд кубометрiв газу тодi, як у контрактi зазначено 52 млрд кубометрiв газу щорiчно.

Українська сторона поки що не зробила нiяких нових пропозицiй Росiї в газовiй спiвпрацi, про якi згадувалося пiд час зустрiчi президентiв двох країн.

На питання Мєдвєдєва, "чи вдалося щось зробити чи ситуацiя поки що не розвивається?", Міллер відповів, що "нічого суттєво нового не сталося".

"Нiякi новi пропозицiї з боку українських партнерiв не надходили", - підсумував Міллер.

Як відомо, раніше міністр енергетики Юрій Бойко повідомив, що Україна має намір знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування