Аваков: справа порушена не проти мене, а за фактом

Понеділок, 16 січня 2012, 08:32

Лідер харківської облорганізації партії "Батьківщина", екс-голова Харківської обласної держадміністрації Арсен Аваков заперечує порушення кримінальної справи проти нього.

Про це він заявив у коментарі з-за кордону телеканалу TVi, який було показано ввечері 15 січня, повідомляють "Українські новини"

"Збрехав сайт обласної державної адміністрації. Справу порушено не стосовно Авакова, а за фактом. У повідомленнях цих офіційних купа брехні", - сказав екс-губернатор.

За його словами, інформація про те, що він підписав акти, які проходять у справі, помилкова, оскільки підписання таких актів не входило до його посадових обов'язків.

Аваков оцінює ситуацію навколо зазначеної кримінальної справи як спробу тиску влади на нього.

"Я оцінюю цей крок... як організацію тиску на Авакова, людину, яка їм зараз не потрібна, не зручна", - заявив він.

Водночас Аваков доручив своєму адвокату надати допомогу слідству.

"Дамо шанс цьому слідству бути об'єктивним і безстороннім. Це я кажу з посмішкою, хоч і по телефону, тому що я в таке слідство не вірю", - заявив екс-губернатор.

Він підкреслив, що має намір брати участь у виборах Верховної Ради в 2012 році й висловив впевненість в тому, що ці вибори партія влади програє.

Як повідомлялося, станом на 12 січня Аваков перебував в одній з європейських країн. Причому вже понад 2 місяці.

Микола Томенко заявив, що це команда "Батьківщини" рекомендувала Авакову виїхати з України через очікування на порушення проти нього кримінальної справи.

У січні прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти посадових осіб Харківської обладміністрації й Головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області за підозрою в незаконному відчуженні в 2009 році 55 га землі.

У повідомленні прокуратури зазначається, що державні акти підписано особисто Аваковим.

Аваков очолював Харківську обладміністрацію з лютого 2005 року по лютий 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування