Голова МВС: буду жорстко карати за хамство з громадянами

Вівторок, 17 січня 2012, 10:16

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко обіцяє жорстко карати своїх підлеглих за хамство й доручив створити єдине вікно реєстрації звернень громадян.

Про це він заявив у вівторок на засіданні розширеної колегії МВС, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ". 

"Я вважаю своєчасним задекларувати принцип діяльності органів внутрішніх справ: людина вища за все. І ми як державний інститут повинні чимало зробити для її належного обслуговування – ставлю перед вами саме таку вимогу", - заявив міністр.

"Буду жорстко карати за прояв неповаги, непрофесіоналізм і хамство, недотримання професійної етики", - сказав Захарченко. 

Він наголосив, що співробітники міліції не повинні намагатися позбутися людей, які звертаються до них із заявами.

За словами міністра, співробітники міліції мають забезпечити стовідсоткову реєстрацію заяв громадян. 

"Моє термінове завдання заступникам міністра, головному штабу: вивчити питання введення єдиного вікна для приймання заяв і повідомлень громадян", - доручив Захарченко.

"Людина не повинна шукати в райвідділку чиновника, потрібно змінити ставлення до потерпілого. Він повинен залишати орган внутрішніх справ із упевненістю, що його проблеми будуть вирішені", - підкреслив він.

"На будь-яке звернення громадянина має слідувати відповідне реагування з належним ефектом: або не допустити правопорушення, або припинити його. У випадку його здійснення – забезпечити розкриття", - додав міністр. 

Звертаючись до громадян через ЗМІ, Захарченко також закликав їх повідомляти йому через особистий блог на сайті МВС про всі факти негативного ставлення співробітників міліції до громадян.

"Усі факти протиправної поведінки будуть перевірені і вжиті відповідні заходи. Обіцяю реагувати на всі звернення без винятку", - цитує його УНІАН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування