Суддя Вовк: Більше тридцяти свідків не можуть з'явитися на суд

Вівторок, 24 січня 2012, 13:32

Суддя Вовк почав зачитувати свідчення більше ніж тридцяти свідків у справі Луценка замість того, щоб заслухати їх особисто у суді.

Про це із зали суду повідомляє кореспондент "Української правди".

Сергій Вовк зачитав список прізвищ свідків у справі Луценка зауваживши, що ці люди написали заяви про те, що вони не можуть з'явитися до суду, а тому просять оголосити свідчення, які вони давали на стадії досудового слідства.

Серед тих, хто не може з'явитися до суду є також екс-заступник генпрокурора Микола Голомша, який також фігурує в епізоді по справі отруєння Ющенка.

Суддя Вовк наголосив, що обговорення  цього питання не буде, адже суд може вирішити його із власної ініціативи.

Водночас, Юрій Луценко заявив, що в суді обов'язково повинні бути заслухані всі свідки.

"Голомша працює, він в Києві але не може прийти. У списку 20 діючих працівників міліції. Чому інші приходили, а ці не можуть?...Чому ви вважаєте, що Голомша не такий самий (як інші свідки -УП)? Він не поїхав в Іспанію, не ліг в лікарню але не хоче прийти до суду", - зазначив Луценко.

"Тут не дух закону панує, а дух замовлення дати вирок Луценку...Є бажання засудити, освітити спущене рішення", - додав він.

Крім того Луценко наголосив, що нещодавно до керівника Палацу Україна приходили працівники прокуратури, які наказали підтвердити свідчення досудового слідства, а також доповнити їх тим, що ніби Луценко точно знав, що ціна за концерт (до дня міліції - УП) буде перевищувати ціну за урочисту частину.

Коли ж вона відмовилась з'явилася заява про те, що "вона нібито не може з'явитися до суду".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування