Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін "збиває" тарифи на житлово-комунальні послуги

Середа, 25 січня 2012, 10:08

Кабінет міністрів вживає заходи для того, щоб тарифи на житлово-комунальні послуги в регіонах не підвищувалися.

На цьому наголосив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, доповідаючи на засіданні Кабінету міністрів.

Він наголосив, що за законодавством тарифи на житлово-комунальні послуги встановлюють органи місцевого самоврядування.

"Херсон, Полтава, Харків та Чернігів прийняли рішення про різке підвищення тарифів. Після Вашого втручання і доручення міста Херсон, Полтава і Чернігів ці свої рішення скасували, а по Харкову йде узгодження позицій. Я за Вашим дорученням у п’ятницю виїду в регіон і потім Вам доповім", - сказав Близнюк, звертаючись до прем’єра.

Міністр продемонстрував структуру послуг ЖКГ: "Це те, що обов’язково треба робити для підтримання житла та прибудинкової території в задовільному стані. І ми зробимо так, що люди будуть про це проінформовані".

"Це ті роботи, які повинні виконуватися, а факт і якість їх виконання системно зовсім не контролюються. Тому є випадки, коли є зловживання: гроші беруть, а роботи не виконуються", - заявив Близнюк.

"Тому завдання органів місцевого самоврядування, співвласників будинків, а де потрібно – й компетентних органів, – приймати конкретні рішення", - зазначив міністр.

"Але (ми) повинні запропонувати конкретну систему – і ми таку запропонуємо, незважаючи на те, що наших повноважень, скажімо, з урахуванням дерегуляції, нема, а місцеві органи самоврядування роблять так, що від цього страждають люди", - сказав він.

Голова Мінрегіону зазначив, що громадяни у своїх зверненнях скаржаться на якість послуг з утримання житла "в два рази частіше, ніж на підвищення тарифів".

Вын нагадав, що президент доручив "захистити людей, забезпечити стабільність, у тому числі – в ціноутворенні і в тарифах".

Також президент поставив завдання "створити інститут ефективних співвласників багатоквартирних будинків та демонополізувати ринок надання послуг".

Натомість, навів Близнюк приклад, у Сумах за рішенням міської ради "об’єкти житлового господарства передаються на баланс одному комунальному підприємству, де працюють тільки керівники і нема більш нікого, – які повністю монополізували ринок".

Він нагадав роз’яснення Конституційного Cуду про те, що "приміщення спільного користування належать співвласникам і ніяких спекуляцій тут не повинно бути".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування