Ігнорування ПАРЄ може призвести до міжнародної ізоляції - Чалий

Субота, 28 січня 2012, 10:48

Ігнорування рекомендацій ПАРЄ може призвести до міжнародної ізоляції України.

Про це в ефірі Радіо Свобода сказав заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий.

"Сьогоднішня влада зробила так, що тепер питання стоїть руба: якщо Тимошенко і Луценко за ґратами, то немає подальшого поглиблення інтеграційних процесів", - вважає він.

"Ми стоїмо на порозі кризи довіри між українською владою і європейськими лідерами. І це може призвести врешті-решт навіть до міжнародної ізоляції. М’яка форма цієї ізоляції вже прослідковується, слово санкції не звучало раніше, це слово ніколи до України раніше не застосовувалося", – зауважив експерт.

Крім того, Чалий зазначив, що резолюція ПАРЄ вплине на імідж України, на ставлення до неї інвесторів та на можливість кредитування країни.

За його словами, зараз існує загроза, що "Україна розвертається у євразійському інтеграційному напрямку, де не питають про цінності, про права людини та забезпечення політичних прав. Відтак постраждає вся Україна".

Як повідомлялося, в четвер у Стразбурзі на сесії ПАРЄ проголосували за резолюцію "Функцiонування демократичних iнститутiв в Українi".

"Асамблея закликає моніторинговий комітет продовжувати пильно стежити за ситуацією і пропонувати будь-які подальші дії, які може Асамблея вжити, аж до можливих санкцій, якщо вимоги не виконають", – сказано в резолюції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування