Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Міліція закрила найвідоміший український файлообмінник

Вівторок, 31 січня 2012, 15:40

Популярний український файлообмінник ex.ua закрили.

Цю інформацію "Українській правді. Життя" підтвердив заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

"Міліція закрила ex.ua у рамках розслідування кримінальної справи за частиною 2 статті 176 Кримінальної справи (порушення авторських і суміжних прав)", - повідомив Бурлаков.

 
Фото прес-служби міліції

За його словами, розслідування тривало близько півроку і було ініційовано міжнародними компаніями.

"Сьогодні був проведений обшук, санкціонований судом у офісному приміщенні, у дата-центрах. Вилучена велика кількість комп’ютерної та мережевої техніки, двісті серверів, контента на них більш ніж на 6 тисяч терабайт", - сказав Бурлаков.

"Проводяться слідчі дії, допитуються свідки і підозрювані. Зараз уже 16 людей. Після проведення цих слідчих дій буде встановлено статус цих людей", - додав він.

Крім того, оперативники з’ясували, що адміністрацію ресурсу очолював громадянин Латвії.

"Наразі 16 працівників офісу компанії допитуються, а вилучена техніка направлена на експертизу. Скільки осіб буде притягнуто до відповідальності в рамках розслідування цієї кримінальної справи, стане зрозуміло після проведення необхідних слідчих та процесуальних дій. Відповідальність за статтею Кримінального кодексу України, за якою порушена кримінальна справа, передбачена у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією примірників творів та відповідного обладнання", - сказано у повідомленні прес-служби міліції.

 

Як пише Watcher, останні кілька днів абоненти компанії "Воля" скаржилися на проблеми з доступом до інтернету – можливо, ці два факти якось пов’язані між собою.

Домен Ex.ua уже нікуди не веде – його А-запис на серверах imena.ua відсутній, через що відвідувачі не можуть зайти на сайт.

 

Як відомо, EX.UA 1 січня закрив публічний доступ до пародії на новорічне привітання президента Віктора Януковича.

Представник EX.UA Юрис Пісковий сказав, що пародійний ролик на новорічне привітання Януковича був обмежений для публічного доступу з ініціативи самого порталу.

"Такі ролики викликають неоднозначну реакцію наших користувачів. Обговорення виливаються в гостру полеміку й тисячі коментарів. Однак, для нас розпалення політичних суперечок неприйнятне. Ми не хочемо перетворювати розважальний ресурс на майданчик для агітації, пропаганди чи дискусій на політичні теми", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування