"Майкрософт Україна" каже, що Ex.ua закрили не через них

Середа, 1 лютого 2012, 13:03

Компанія "Майкрософт Україна" заявляє, що вона не ініціювала перевірку файлообмінника Ex.ua.

Про це прес-служба компанії повідомила "Українській правді. Життя" з посиланням на керівника департаменту захисту інтелектуальної власності "Майкрософт Україна" Юрія Омельченка.

"Майкрософт України" не є безпосереднім ініціатором перевірки Ex.ua. Однак цей ресурс відомий у світі як один з найбільших піратських сайтів, тому такий результат був закономірним", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що "переважна частина піратського контенту на цьому ресурсі (Ex.ua) – це відео, музика, а не програмне забезпечення".

"У той же час рівень піратського програмного забезпечення в Україні залишається високим – 86%. І Україна, як і раніше входить у першу десятку країн з найвищим рівнем піратства", - кажуть у "Майкрософт Україна".

Як відомо, 31 січня міліція закрила популярний файлообмінник Ex.ua.

За поясненням МВС, ресурс було закрито після піврічного розслідування справи, ініційованої міжнародними компаніями ("Adobe Systems Inc.", "Microsoft Corporation", "Graphisoft Inc." та ін., програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через сайт "Еx.ua").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування