Пшонка відсторонив Суркісів від продажу "Вінницяобленерго"

П'ятниця, 10 лютого 2012, 19:42

Фонд держмайна відсторонив "Львівобленерго", яке контролюється братами Суркісами від конкурсу з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго".

Про це повідомили у Фонді держмайна, передає "Економічна правда".

"На виконання протесту Генпрокуратури на рішення робочої групи ФДМ з перевірки підтвердних документів при продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго" та наказ Фонду щодо учасників конкурсу, ФДМ скасував опротестовувані документи про допуск компаній, які подали заявки на участь у конкурсі", - зазначили в Фонді.

Як зазначається в протесті Генпрокуратури, положенням про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, орган приватизації має право витребувати від потенційного покупця інші документи і відомості, потрібні для з‘ясування його особи, суті діяльності, фінансового стану.

"Неподання потенційним покупцем таких документів є підставою для не допуску органом приватизації потенційного покупця до участі у конкурсі. Як сказано у протесті, Фондом не проведено додаткових перевірок, не дивлячись на наявність передумов для цього", - йдеться у повідомленні ФДМ.

З урахуванням протесту Генпрокуратури, робочою групою було проведено повторне засідання з перевірки підтвердних документів компаній, які подали заявки на участь у конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго", і прийнято рішення щодо додаткової їх перевірки.

За її результатами встановлено, що до участі у конкурсі можуть бути допущені ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (олігарха Костянтина Григоришина) та ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" (російська "Лужніковська група").

У свою чергу ПАТ "Львівобленерго" звинуватило Фонд держмайна в спробах не допустити його до конкурсу.

"Львівобленерго" вважає, що мають місце спроби не допустити товариство до участі в конкурсі і провести приватизацію енергопостачальної компанії ПАТ "Вінницяобленерго" упереджено і в інтересах одного з учасників, а не в інтересах держави", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як відзначають в "Львівобленерго", компанія до цих пір не отримала від ФДМ запрошення на повторний конкурс з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго", який намічений на 13 лютого.

Як відомо, 3 лютого конкурс з приватизації 50% акцій "Вінницяобленерго" було зірвано через відсутність кворуму конкурсної комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...