Табачник гальмує розроблений студентами закон?

Вівторок, 21 лютого 2012, 09:30

Міносвіти перешкоджає прийняттю нової редакції законопроекту "Про вищу освіту".

Про це заявив член робочої групи, президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергій Квіт, пише "Комерсант-Україна".

За його словами, новий варіант законопроекту враховує всі пропозиції студентських профспілок та представників академічного співтовариства.

Водночас голова Міносвіти Дмитро Табачник, на думку Квіта, протидіє прийняттю цієї редакції закону.

"Той, хто виступає проти цього варіанту, займається антидержавною політикою і намагається утримати освіту нашої країни в радянських рамках", - підкреслив Квіт.

Разом з тим, студенти скептично ставляться до перспективи прийняття документа в Раді.

"Чи будуть враховані ці пропозиції – досі незрозуміло. Наприклад, у новій редакції існує пункт про відповідність мінімального розміру стипендії прожитковому мінімуму. Але критерії відбору людей, які отримуватимуть ці стипендії, в законопроекті не вказані", - зазначив представник незалежної студентської профспілки "Пряма дія" Ілля Власюк.

Як повідомив виданню співрозмовник у Міносвіти, на засідання у вівторок підготовлений список зауважень до нової редакції на десяти сторінках.

Тим часом голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький упевнений в невідкладності прийняття закону про вищу освіту.

"Необхідно визначитися: або ми відкликаємо документ і пропонуємо новий, або доопрацьовуємо і враховуємо всі зауваження до вже існуючого урядового варіанту. До кінця цієї сесії ми повинні прийняти закон "Про вищу освіту", - заявив він.

Новий варіант законопроекту буде представлений прем'єру Миколі Азарову у вівторок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування