Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Синод вигнав особистого секретаря митрополита Володимира

Вівторок, 21 лютого 2012, 16:15

Священний Синод відсторонив особистого секретаря митрополита Володимира Олександра Драбинка, який керував сайтом церкви і відповідав за зв`язки з громадськістю.

Про це сказано у Журналі засідання Священного Синоду УПЦ.

Драбинка також виведено зі складу Священного Синоду.

Головою відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП призначено архієпископа Бориспільського преосвященного Антонія.

Головним редактором офіційного сайту УПЦ МП призначено протоієрея Георгія Коваленка з підпорядкуванням його діяльності керуючому справами УПЦ.

У журналі також сказано, що члени Священного Синоду "змушені звернути увагу на смуту, яку вносить в життя Української Православної Церкви діяльність" Драбинка.

"Його деструктивні дії та недостойна поведінка, інтриганство і спосіб життя сіють смуту і підозру серед єпископату та духовенства, породжують велику споскусу серед вірян", - сказано у повідомленні.

Як заявили члени Синоду, "користуючись посадою" секретаря Володимира "він дозволяє собі в ефірі світських загальнонаціональних засобів масової інформації, які і без того ставляться до нашої Церкви з необґрунтованою упередженістю, відкрито виступати з критикою рішень Вищої Церковної влади, штучно протиставляючи Священний Синод її Предстоятелю, що є наклепом на соборний розум Церкви і хулою на Духа Святого". 

"Він дозволяє собі недвозначно порочити своїх співбратів-архіпастирів, членів Священного Синоду УПЦ, організовує публікацію в антицерковних ЗМІ строго конфеденційних церковних документів, призначених для ознайомлення виключно членам Священного Синоду", - сказано у записі в журналі.

"Чисельні спроби братського напоумлення з боку членів Священного Синоду УПЦ та співбратів-архієреїв не мали належного результату", - заявили члени Синоду.

Як відомо, Синод у Києво-Печерській Лаврі відбувся попри те, що його напередодні скасував глава церкви

Деякі ієрархи пропонували внести до порядку денного питання про медкомісію, яка мала обстежити главу церкви і винести вердикт, чи спроможний він перебувати на духовній посаді.

Як відомо, раніше Синод УПЦ МП призначив намісника Києво-Печерської Лаври Павла керуючим Київською єпархією на час хвороби Володимира, а головуючим у Синоді – митрополита Одеського Агафангела.

Проте предстоятель УПЦ МП залишив за собою право управляти Київською єпархією під час хвороби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...