У Європі і Канаді говорять про вибіркове переслідування Луценка

Вівторок, 28 лютого 2012, 09:16

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявляє про відсутність верховенства права в Україні.

Так він прокоментував у своєму Твіттері вирок екс-міністру внутрішніх справ, винесений в понеділок Печерським судом.

"Вчорашній вирок Юрію Луценку проливає ще більше світла на відсутність верховенства права в Україні. Проблематично", - написав він у вівторок.

Перед цим в понеділок він писав про дебати "Україна-ЄС: шлях вперед", які відбулися в Брюсселі за участі секретаря РНБО Андрія Клюєва.

"У нас готова величезна угода про зону вільної торгівлі, але політичні суди в Україні зупинили все", - написав він.

У свою чергу міністр закордонних справ Канади Джон Берд  назвав вирок заангажованим.

"Засудження колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка є, як і раніше, тривожною тенденцією в Україні. Це ще один випадок очевидної політичної зангажованості й вибіркового переслідування в Україні", - говориться в заяві, яку поширила прес-служба "Народної самооборони".

"Це засудження, як і вирок Юлії Тимошенко, іде врозріз із демократичними устремліннями українського народу й підриває інститути, від яких залежить мирне, процвітаюче й демократичне суспільство", - заявив Бред.

"Канада, як і колись, виступає за свободу, демократію, права людини й верховенство закону для всіх українців", - резюмував глава МЗС Канади.

Міністр закордонних справ Німеччини Корнелія Піпер також заявила, що вирок Луценку свідчить про вибірковість правосуддя в Україні.

"Вирок у відношенні ще одного члена колишнього уряду Тимошенко й одного з головних представників української опозиції посилює враження вибіркової, політично мотивованої юстиції", - цитує її "Дело" з посиланням на інформацію посольства Німеччини в Україні.

Міністр підкреслила, що завдання українських влади – забезпечення принципів правової держави, де правосуддя прозоре, судові процеси проходять вільно й справедливо, а опозиція має можливість брати участь у політичному процесі.

Піпер наголосила, що якщо Україна серйозно налаштована на зближення з Євросоюзом, вона має продемонструвати свою прихильність європейським цінностям.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...