Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів просить Ештон вплинути на опозицію

Вівторок, 7 лютого 2012, 12:40

Лідери фракції Партії регіонів закликають верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон переконати українську опозицію взяти участь у роботі Конституційної асамблеї.

Такий заклик міститься в листі на ім'я Ештон, підписаному лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим і заступником керівника комітету з іноземних справ Верховної Ради Леонідом Кожарою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Автори листа інформують верховного представника ЄС про те, що 26 січня президент України Віктор Янукович видав указ про формування Української конституційної асамблеї й виклавши основні принципи її формування й діяльності.

Вони зазначають, що Партія регіонів "рішуче вітає цю ініціативу, яка дасть можливість виконати вимоги щодо нової Конституції на основі національного консенсусу й угоди між різними політичними силами в країні".

"У зв'язку з цим ми надзвичайно розчаровані, що об'єднана опозиція відмовилася брати участь в асамблеї", - зазначають представники Партії регіонів.

"Ми хотіли б попросити вас узяти на себе ініціативу й переконати опозиційні партії у відношенні того, що робота в цій асамблеї надзвичайно важлива для того, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу й для виконання основних вимог для просування на цьому шляху", - звертаються вони до Ештон.

Крім того, Єфремов і Кожара висловили готовність обговорювати з Ештон "усі питання, пов'язані з цим проектом".

"Ми сподіваємося, що інституції ЄС переконають усі політичні сили в нашій країні у необхідності повноцінної участі в цьому важливому проекті", - підкреслюється в листі.

Як повідомлялося, представники Комітету опору диктатурі (КОД) заявили, що не братимуть участі в роботі Конституційної асамблеї, ініційованої президентом Януковичем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: