Голова МЗС Польщі: "ізоляція" України – це надто сильно сказано

Середа, 8 лютого 2012, 13:10

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що не варто говорити про міжнародну ізоляцію України через "справу Тимошенко".

Водночас він відзначає зростання недовіри європейських країн до України через справу екс-прем'єра, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується слова "ізоляція", я вважаю, що це надто сильно сказане слово зараз", - сказав Сікорський на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання, чи справді Україна перебуває у міжнародній ізоляції.

Водночас, у польського міністра складається відчуття, що Україна та її союзники, зокрема Польща, яка під час свого головування у ЄС зробила для України більше, ніж для інших європейських країн, не використовують усіх шансів для встановлення повної демократії в країні.

Сікорський також сказав, що під час головування його країни в ЄС Варшава й Київ досягли багато чого на шляху євроінтеграції України, але могли б зробити більше.

"Те, що нам ускладнює, не полегшує нашої роботи в ЄС у цьому плані (євроінтеграції) - клімат недовіри відносно політики, яку веде Україна, який все зростає. Це питання якості судового процесу у відношенні Юлії Тимошенко", - підкреслив голова МЗС Польщі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування