"Регіони" не будуть голосувати за ключові вимоги ПАРЄ

Вівторок, 13 березня 2012, 11:36

Партія регіонів проголосує за постанову щодо виконання рекомендацій ПАРЄ без пункту про необхідність декриміналізувати 364 і 365 статті Кримінального кодексу.

Про це заявив на брифінгу у вівторок лідер фракції Олександр Єфремов.

Він нагадав, що на голосування у середу ставитиметься два проекти постанов, в одному з яких прописано норму про скасування 354 і 365 статей Кримінального кодексу, а інший стосується загальних рекомендацій ПАРЄ.

Єфремов зазначив, що, зважаючи на те, що в деяких країнах існують подібні статті КК, то Партія регіонів не бачить сенсу скасовувати їх в Україні.

"Вони (європейські держави) одну правозастосовну практику залишають для себе, а нам рекомендують іншу. Це виходить не зовсім коректно. І взагалі ми хотіли б жити своєю головою, хоча і враховуючи поради провідних країн", - заявив він.

"Ми готові підписатися під діями щодо імплементації законодавства згідно з рішенням Парламентської асамблеї, але некатегорично, що ми маємо щось скасувати", - додав Єфремов.

Коментуючи заплановану на вівторок зустріч лідерів фракцій з президентом, він зазначив, що вона відбудеться на Банковій.

За його словами, Янукович готовий зустрітися і з опозицією, якщо та змінить своє рішення і прийде на таку зустріч.

"Але, судячи з останніх заяв, вони самі не знають, чого хочуть. Спочатку вони хотіли зустрітися з президентом, він запросив усіх сьогодні на 14.30. а вони потім передумали і вишукують причини для відмови", - сказав Єфремов.

"Мені здається, що плюралізм в одній голові схожий на патологію", - додав він.

Як відомо, в останній резолюції ПАРЄ закликала владу України декриміналізувати 364 і 365 статті Кримінального кодексу, за якими засуджено прем’єра Юлію Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

ПАРЄ також закликала звільнити Тимошенко і Луценка і дати їм можливість брати участь у виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: