Українці зізнались, що бізнес-візи купили не для бізнесу

Середа, 14 березня 2012, 19:17

Четверо із шести затриманих у Польщі українців зізналися у неправомірному отриманні польських бізнес-віз, з якими вони планували подорожувати в країні в туристичних цілях.

Про це повідомив прес-секретар Шльонського відділу прикордонної служби Польщі (Sląski odział Straży Granicznej, SG), працівники якої затримали українців 9 березня на летовищі у Катовіцах, Цезари Заборський, передає УНІАН.

Він відзначив, що двоє громадян України відмовилися надавати будь-які пояснення.

Прес-секретар сказав, що українці формально не були затримані, але залишалися у розпорядженні польських прикордонників до моменту, коли їх можна було найближчим рейсом відправити в місце, звідки вони прибули до Польщі.

За його словами, 11 березня усі українці вилетіли до Києва, зазначивши, що кошти на їх перевезення, згідно з європейським законодавством, взяла на себе авіакомпанія.

Співрозмовник агентства відзначив, що прикордонники Шльонського відділу з початку року зареєстрували вже близько 40 випадків неправомірного отримання польських віз, зауваживши, що за весь минулий рік було 100 таких випадків.

"То не є так, що ми просто так когось затримуємо. Підробка документів є серйозним злочином", - сказав він.

Прес-секретар відзначив, що українці, яких затримують з такими візами, дуже часто є несвідомими того, що порушують законодавство, оскільки отримують візи через посередників, котрі запевняють їх, що все законно.

Він закликав громадян України дуже уважно ставитися до послуг посередників, наголосивши, що завжди в кінцевому результаті відповідальність несе людина, котра перетинає кордон з нелегально отриманою візою.

Заборський сказав, що реальна ціль поїздки повинна співпадати з тією, яка вказана на візі, зауваживши, що нерідко українці з візами для роботи на польських працедавців cвідомо намагаються виїхати на роботу в інші держави Шенгенської зони.

Прес-секретар також повідомив, що неправомірне отримання візи є кримінальним злочином, яке, за його даними, зазвичай карається тюремним строком до шести місяців позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Як відомо, у вівторок польська прикордонна служба поінформувала про заборону в'їзду у Польщу шістьом громадянам України, котрі намагалися перетнути кордон із бізнес-візами, які, за даними прикордонників, були зроблені на підставі сфальсифікованих запрошень від польських фірм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування