Януковичу не подобається, що Україна і Росія розділені кордонами?

Неділя, 18 березня 2012, 15:34

Президент Віктор Янукович виступає за спрощення порядку перетину кордону між Україною і Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", показаному в неділю.

"Звичайно, те, що наші громадяни розділені кордонами, життя від цього у них не поліпшується, воно тільки ускладнюється", - сказав Янукович.

За його словами, потрібно зняти бюрократичні бар'єри, які стоять на шляху прикордонної торгівлі.

"Слава богу, у нас немає візового режиму. Але все одно порядок перетину кордону у встановлених пунктах повинен бути максимально комфортним і повинен бути спрощений", - вважає президент.

За його словами, країни вже багато чого досягли в цій сфері, "але нас ще очікує робота, тому що скрізь чиновники".

Янукович припустив, що для регулювання процедур перетину кордону можуть бути прийняті додаткові міждержавні нормативні документи.

Президент також зазначив, що, крім газового питання, у відносинах України і Росії його "по-крупному" все задовольняє.

"Головне - що ми прибрали практично бар'єри в торговельних відносинах, які були між нашими державами. Більше того, ми дуже серйозно просунулися в питаннях міжрегіонального співробітництва, багато питань нам вдалося вирішити для наших прикордонних районів", - сказав він.

За словами президента, країни впритул наблизилися до прийняття рішення з розмежування Керченської протоки і делімітації кордону між Україною і Росією.

"Це ті питання, які є для нас - і для України, і для Росії важливими. Вирішивши їх, ми будемо мати подальші цивілізовані міждержавні відносини. Тому що, не маючи кордонів, наприклад, держави не можуть існувати", - сказав Янукович, підкресливши, що ця робота практично виконана.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування