Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко вже чекає нової справи на Тимошенко від тих, хто "пиляє кошти"

Вівторок, 20 березня 2012, 14:49

Юридичних підстав для порушення кримінальної справи за ознаками держзради у відношенні екс-прем'єра Юлії Тимошенко немає, вважає її захисник Сергій Власенко.

"Юридичних підстав для цього немає жодних", - сказав він журналістам під стінами Качанівської виправної колонії в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Але ми бачили абсурд під час розгляду "газової справи" у Печерському суді, коли біле називається чорним, зелене - червоним, потім усе це вписують у вирок і Апеляційний суд цей вирок залишає в силі", - зазначив адвокат.

"Увесь світ криком кричить, що це політизація нормальних рішень прем'єр-міністра, а Янукович каже "ні, ми це рішення будемо виконувати. Рішення ЄСПЛ ми не будемо виконувати, а це будемо", - додав Власенко.

Водночас він не виключив, що "якщо буде команда Януковича", на підставі матеріалів тимчасової слідчої парламентської комісії може бути порушена чергова кримінальна справа у відношенні Тимошенко.

"За вказівкою Януковича вони можуть написати, що Тимошенко вбила Христа, – і вони знайдуть свідків, які розкажуть, що вони це бачили особисто, і Інна Германівна (Богословська, глава ТСК) підпише звіт слідчої комісії", - вважає Власенко.

"Якщо буде команда написати, що Тимошенко вбила президента Кеннеді, вони це зроблять і навіть розпишуть, як Юлія Володимирівна, будучи маленькою дівчинкою, переповзала кордон, щоб убити президента Кеннеді...", - додав захисник екс-прем'єра.

За його словами, усі дії Тимошенко як політика "ця влада вважає злочином лише тому, що в неї інші цінності".

"Їхня основна цінність – пиляти кошти держбюджету, отримувати 60% відкати від Євро, і всі, хто робить інакше, - для них державні вороги. Я з гордістю зараховую себе до державних злочинців, тому що не пиляв кошти державного бюджету", - заявив Власенко.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада взяла до відома звіт парламентської тимчасової слідчої комісії (ВСК) з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про наявність ознак державної зради у сфері економічної безпеки України.

Звіт, зачитаний головою ТСК Інною Богословською (фракція Партії регіонів), підтримали 266 депутатів.

У постанові стверджується, що 17-19 січня 2009 року під час переговорів і підписання директив щодо укладання контрактів між "Нафтогазом" і "Газпромом" прем'єр Тимошенко приховала від суспільства й влади факт боргу її приватних компаній перед Міноборони РФ на суму понад $405 млн ($405 311 181), а також існування в РФ справи про дачу нею хабарів посадовим особам Міноборони РФ.

Як зазначається в постанові, ці обставини "свідчать про конфлікт інтересів і суттєво впливали на рішення прем'єр-міністра на користь іноземної держави", а тому мають бути розслідувані правоохоронними органами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: