У справі зґвалтування і спалення дівчини полетіли голови

Четвер, 22 березня 2012, 13:11

За порушення при розслідуванні злочину проти 19-річної Оксани Макар звільнено низку посадовців прокуратури та міліції у Миколаївській області.

Про це повідомили журналістам у прес-службі Генеральної прокуратури.

За даними ГПУ, 22 березня генпрокурор Віктор Пшонка провів спільне засідання колегії Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ за участю міністра Віталія Захарченка.

За словами Пшонки, при розслідуванні злочинів, вчинених стосовно Макар, допущено низку порушень.

"Безпорадність на першочерговому етапі розслідування органів внутрішніх справ і прокуратури Центрального району Миколаївської області затьмарили факт оперативного розкриття злочину. Що стосується цієї конкретної справи, то тут і неозброєним оком видно недостатню професійність працівників обох відомств", - сказав Пшонка.

Він зауважив, що брак своєчасної та повної інформації від правоохоронців викликав негативний резонанс у суспільстві.

Рішенням колегії до відповідальності притягнуто 9 керівників підрозділів внутрішніх справ у Миколаївській області, а також низку працівників органів прокуратури Миколаївщини.

Зокрема, звільнено з займаних посад заступника начальника слідчого управління та начальник відділу з розслідувань злочинів проти життя і здоров’я особи Управління внутрішніх справ у Миколаївській області, також звільнено начальника слідчого відділу Центрального РВ міліції Миколаєва, в.о. начальника Центрального РВ міліції попереджено про неповну посадову відповідальність.

Також, згідно з повідомленням, звільнено із займаної посади прокурора Центрального району Миколаєва та його заступника.

Крім того, оголошено догани прокурору Миколаєва, його заступнику та заступнику прокурора області, суворо вказано начальнику Управління внутрішніх справ Миколаївської області.

Як відомо, 10 березня у Миколаєві троє чоловіків зґвалтували 19-річну Оксану Макар, а після цього придушили і спробували її спалити, щоб приховати сліди злочину.

Дівчина вижила, однак у неї опіки 55% тіла. Їй ампутували руку. Лікарі оцінюють стан Оксани Макар як украй тяжкий.

Після затримання підозрюваних у скоєнні даного злочину двоє з них були звільнені правоохоронними органами під підписку про невиїзд. На сьогодні за поданням прокурора судом заарештовано всіх трьох осіб, які скоїли злочин.

Міністерство внутрішніх справ проводило службове розслідування щодо неправомірних дій правоохоронців у справі постраждалої Макар.

УНІАН, "Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News