Діяльність Кужель перевіряють на предмет шахрайства

П'ятниця, 23 березня 2012, 17:59

Співробітники Сімферопольського міськвідділу міліції перевіряють діяльність кримського депутата Олександри Кужель.

Депутата, зокрема, перевіряє сектор Держслужби по боротьбі з економічною злочинністю, повідомляє "Кримське інформаційне агентство".

З процесуальних документів, що знаходяться в розпорядженні КІА, випливає, що правоохоронці вбачають в діях парламентарія ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 186-5 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення законодавства про об'єднання громадян).

Мова йде про керівництво нелегалізованим об'єднанням.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від 25 до 130 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Перевірка проводилася на підставі заяви Марка Бен-Наїма, який називає себе "правозахисником". Він звинувачує парламентарія в шахрайських діях.

Зокрема, з процесуальних документів випливає, що Кужель отримує благодійні внески для неіснуючої громадської організації і витрачає їх на власний розсуд.

"Мені стало про це відомо зі звернень громадян. Кужель на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікувала номер рахунку в комерційному банку, на якій пропонувала всім бажаючим здійснювати благодійні внески для "Громадської організації "Громадський спротив", - пояснив Бен-Наїм.

Люди, які зробили пожертви, з'ясували, що такої організації взагалі не існує, так як їй відмовлено в легалізації Міністерством юстиції.

При цьому поточний рахунок в комерційному банку, на який громадяни робили благодійні внески, належить особисто Кужель і відкритий за номером її ідентифікаційного коду.

В даний час матеріали за фактом участі Кужель в діяльності нелегалізованої громадської організації виділені в окреме провадження.

У п'ятницю співробітник УБЕП Меджі Джапеш з метою проведення повної, всебічної та об'єктивної перевірки запропонував Кужель надати пояснення по суті звинувачень в шахрайстві, висунутих кримським правозахисником.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування