Прокуратура оскаржить вирок депутату, якому за вбивство дали умовно

Субота, 24 березня 2012, 11:33

Прокуратура Дніпропетровської області оскаржить вирок відносно депутата Софіївської райради, який за вбивство людини отримав умовне покарання.

Як повідомили УНІАН у прес-службі відомства, прокуратура готує апеляційну скаргу на вирок Довгінцевського районного суду Кривого Рогу від 21 березня 2012 року.

За інформацією прокуратури, у червні 2010 року депутат серед білого дня на очах дитини та родичів смертельно поранив 25-річного чоловіка з мисливського карабіну.

"Державний обвинувач наполягав у суді на кваліфікації дій обвинуваченого як умисне вбивство, скоєне з хуліганських мотивів, хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї та незаконне носіння та зберігання вогнепальної зброї (п.7 ч.2 ст.115, ч.4 ст.296, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України) та орієнтував суд на міру покарання у вигляді 14 років позбавлення волі", - наголошується у повідомленні прокуратури Дніпропетровської області.

Проте суд перекваліфікував дії підсудного на "умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони, хуліганство вчинене групою осіб та незаконне носіння та зберігання вогнепальної зброї" (ст. 118, ч.2 ст.296, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України).

Внаслідок цього депутату призначене умовне покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним, строком 2 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування