Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз і Україна переживають "холодний мир" - євродепутат

Середа, 28 березня 2012, 17:02

Навіть якби українцям зараз була надана перспектива членства у Євросоюзі, це залишилося б порожньою обіцянкою. 

Про це сказав євродепутат, голова делегації парламентської співпраці ЄС - Україна Марек Сівець в інтерв’ю Радіо "Свобода".

Як відомо, 30 березня у Брюсселі має бути парафована угода про асоціацію з ЄС. Перспектива членства України в Євросоюзі в ній не зафіксована.

"Це безкінечна дискусія – як перспектива членства (в ЄС) може закріпити якусь із країн на шляху політичних змін та перетворень внутрішнього політичного життя", - зазначив Сівець.

"Я не люблю порожніх обіцянок, а наразі це була б саме така обіцянка, адже для її втілення шансів немає. Я часом жартома кажу: той, хто не може дати, – дуже охоче пропонує, а той, хто може дати, – взагалі не готовий пропонувати. Тож існують розбіжності щодо політики сусідства", - сказав він.

"До угоди про асоціацію ми не внесли цієї пропозиції (про перспективу членства), тож наразі це не входить до наших планів", - наголосив євродепутат.
 
Сівець переконаний "на 100%, що Україна може багато зробити навіть без обіцянок членства у Євросоюзі – хоча наразі це робиться тільки частково, а у Брюсселі не все сприймається так, як належить".

"Усі позитивні досягнення захмарені справою Юлії Тимошенко. З цим я не погоджуюся, адже там є дуже цікаві зміни у кримінально-процесуальному кодексі, ведеться дуже цікава дискусія щодо місцевого самоврядування. Таких речей є багато", - зазначив він.

"Я віддаю перевагу більш комплексному та широкому сприйняттю України, ніж те, яке ми бачимо на сторінках європейської преси", - додав Сівець.
 
Коментуючи заяви з ЄС про те, що Україна відступає від своїх зобов’язань, він нагадав: "Угода про асоціацію ще не підписана і до того часу, доки цей документ не набуде чинності, зобов’язань у Києва перед Євросоюзом немає. Вони (українські керманичі) можуть діяти, як їм завгодно".

"Питання у тому, хочуть українські керівники цієї угоди чи ні. Наразі виглядає на те, що ситуація заморожена, кожен задоволений або принаймні нікого це не засмутило. Отже наразі у відносинах з Україною панує не "холодна війна", а "холодний мир", - заявив Сівець.
 
Він зазначив, що "зараз відбувається чимало дискусій та позитивного тиску, але без жодної зневаги".

"Гадаю, ми перебуваємо напередодні виборів, які стануть вирішальними для майбутнього", - додав євродепутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування