Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-головред газети Ахметова поїхав до Москви на нову посаду

Четвер, 29 березня 2012, 10:46

Колишній головний редактор газети "Сегодня" Ігор Гужва в середу був призначений шеф-редактором газети "Московские новости".

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

За словами Гужви, пропозиція від керівництва МН він отримав на початку березня.

"Йдучи з "Сегодня", я ще не знав, де буду працювати", - зазначив він.

"Перед вступом на нову посаду я представив головному редактору "Московских новостей" Володимиру Гуревичу аналіз поточного стану газети і концепцію розвитку видання. Стратегія була прийнята керівництвом МН. Сподіваюся, що її реалізація розпочнеться з першого дня моєї роботи", - заявив Гужва, додавши, що вже переїхав до Москви.

Він уточнив, що перед ним була поставлена ​​задача "модернізувати газету і вивести її на лідерські позиції в сегменті якісної преси Росії".

Передбачається, що Гужва контролюватиме вихід МН у друкованій версії і на трьох онлайн-платформах (інтернет-сайт, iPad-додаток і PDA-версія).

Призначення Гужви співпало з річницею виходу газети "Московские новости" в новому форматі: з 28 березня 2011 російськомовна версія МН стала виходити щодня, п'ять разів на тиждень, а не щотижня, як раніше. Зараз газета виходить накладом 35 тисяч примірників, російською та англійською мовами.

Як відомо, 8 грудня 2011 колектив видання "Сегодня" на чолі з Ігорем Гужвою звинуватив гендиректора Олену Громницьку у здійсненні цензури і відмовився працювати під її керівництвом.

17 січня 2012 наглядова рада "Сьогодні Мультимедиа" за результатами службової перевірки оголосив, що Гужва звільнений у зв'язку з його незгодою з підходами наглядової ради до подальшого розвитку компанії.

Сам Гужва заявив, що реальна причина його звільнення - опір спробам ввести цензуру у виданні. Того ж дня відбулося звільнення за власним бажанням Громницької.

Зараз Гужва оскаржує своє звільнення з "Сегодня" у судовому порядку.

Холдинг "Сегодня Мультимедиа" входить до групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування