На Андріївському узвозі знесли три історичні будівлі. Для Ахметова?

Вівторок, 10 квітня 2012, 13:20

Андріївський узвіз втратив три історичні будівлі. Їх знесли "під шумок" реконструкції вулиці.

Про це на автофорумі пише користувач PeterQ.

 

"На цих вихідних робітники знесли три фасадні будівлі на Андріївському узвозі для побудови нового 8-поверхового бізнес-центру Ахметова. Робота кипить", - написав він.

На карті видно, що будинок на Андріївському узвозі 10а знесено під проект будівництва "Андріївський плаза", що розпочала компанія Ріната Ахметова 

Як видно з фото, знесли будинки навпроти музею Булгакова, тобто №10а і нижче.

Цей будинок вже знесено. Фото mik-kiev.livejournal.com
Фото Alexander Makarenko

Як відомо, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець повідомляв, що пустир між 12 і 18 будинком Андріївського узвозу (напроти Музею Булгакова) огородили 5-метровим парканом за яким має "вирости" готель у 10 поверхів.

Раніше повідомлялося, що у дворі Київського академічного театру "Колесо" на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики "Юність" почались будівельні роботи.

Столичне ТОВ "Андріївський Плаза" має намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики "Юність" на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз. 

ТОВ "Андріївський Плаза" віддали ділянку по вулиці Фролівській, 9-11, в липні 2005 року. На п'ятирічну оренду виділили 0,98 га. Згодом у листопаді 2010 року збільшили до 15 років. ТОВ "Андріївський плаза" належить "ЕСТА Холдінгу", що входить до групи "СКМ" Ріната Ахметова.

Українська правда. Київ 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування