Богословська у Брюсселі розповіла про "суть" Тимошенко

Вівторок, 10 квітня 2012, 20:05

У Європейському Союзі сприйняття судового процесу над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко побудовано виключно на емоціях.

Про це заявила депутат від Партії регіонів, глава тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань газових угод Тимошенко у 2009 році Інна Богословська за підсумками прес-конференції в Брюсселі.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, в Брюсселі Богословська "вперше представила на розгляд європейських журналістів, експертів, а також представників громадськості висновки комісії".

"Моя задача полягала в тому, щоб донести до відома європейської громадськості той факт, що засудження Тимошенко - це зовсім не політичний процес, а покарання за кримінальний злочин", - підкреслила вона.

За словами Богословської, прес-конференція в Брюсселі тривала більше двох годин.

"Стало цілком очевидно, що сприйняття судового процесу у справі колишнього прем'єр-міністра Україна збудовано виключно на емоціях. В Європі існує колосальний брак об'єктивної інформації щодо судового процесу, що відбувся", - заявила регіонал.

"Наше завдання полягало також у тому, щоб, не даючи власних оцінок, надати європейській спільноті виключно документальну базу щодо злочину Тимошенко", - запевняє Богословська.

"В результаті проведеної роботи, сподіваюся, ми отримаємо зовсім іншу думку європейських структур з цього питання. Після прочитання цих документів у будь-якої людини зникнуть всі сумніви, чи є справа Тимошенко політичною", - заявила депутат.

Візит до Брюсселя, за її словами, став першим в рамках програми по ознайомленню європейської громадськості з документальною базою щодо судового процесу у справі екс-прем'єра.

"Це всього лише перший етап. В майбутньому ми плануємо відвідати також інші столиці Європейського Союзу. Наше завдання - прибрати фактор Тимошенко з переговорних процесів України та Європейського Союзу", - повідомила парламентарій.

Коментуючи заяви представників опозиції про те, що Європейський Союз нібито не визнає результати парламентських виборів у випадку, якщо в них не візьмуть участі Тимошенко і Луценко, Богословська зазначила, зокрема, що насправді в цьому питанні офіційно ЄС жодного разу не висловив своєї позиції.

"Єдиний, хто висловився з приводу засудження Тимошенко, була Парламентська асамблея Ради Європи. Офіційний Брюссель ніяких заяв не робив", - уточнила вона.

"Цікаво також те, що під час прес-конференції в Брюсселі жоден з європейських політиків чи журналістів не поцікавився долею Луценка. Європа ще не забула його діяння у Франкфуртському аеропорту", - зазначила парламентарій.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування