Попов вже приміряє на себе роль рятівника Андріївського

Середа, 11 квітня 2012, 09:40

Голова КМДА Олександр Попов вважає неприйнятною ситуацію, що сформувалася на Андріївському узвозі у зв'язку зі знесенням будинків.

Про це він повідомив Українським новинам.

"Насправді так далі не можна. Ми говоримо про серйозні плани. І оці от ситуації, вони зводять нанівець усі зусилля", - сказав Попов.

Він зазначив, що для вжиття містом будь-яких заходів буде проведена нарада з містобудівною радою.

"Я думаю порадитися зі членами містобудівної ради, і, швидше за все, ми звернемося до уряду із пропозицією повернути місту всі повноваження, які з питань містобудування ми мали", - сказав Попов.

Він також зазначив, що низка рішень, які, на його думку, є помилковими, були прийняті попередньою владою й місто робить усе можливе, щоб ці питання врегулювати.

Група ЕСТА, що входить до СКМ Ріната Ахметова, спростовує знесення історичних будинків на Андріївському узвозі в Києві в рамках будівництва офісного комплексу, заявляючи, що знесені будівлі побудовані в 1978 році.

Однак, як добре видно на відео і фото, оприлюднених ЗМІ, знесли саме кутовий будинок, який має номер 10а. Саме його внесено до реєстру історичних пам’яток.

Як відомо, цими вихідними на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

За словами голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, на цьому місці планують звести 10-поверховий готель з магазинами та автопарковкою на майже 500 місць.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова.

Активісти вже збираються у середу о 19.00 принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна 3а.

Крім того, у суботу вони організовують великий мітинг.

Дивіться фоторепортаж: "Як вбивають Андріївський узвіз. Замість історичних будинків будуть офіси Ахметова".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування