Іващенко назвав "замовників" своєї "кримінальної справи"

П'ятниця, 13 квітня 2012, 09:19

Колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко вважає, що його справу сфабрикував тодішній заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

Про це Іващенко заявив у своєму виступі перед судом, який проходив за закритими дверима, але текс потрапив в розпорядження газети Комерсант.

За словами Іващенка, ще в 2008-2009 роках він, будучи першим заступником міністра оборони, "мав можливість переконатися", що в команді, сформованій Юрієм Єхануровим, "крім дійсно професійних фахівців, на деяких важливих посадах, пов'язаних з питаннями хоздіяльності... виявилися люди далекі від професіоналізму й порядності".

"Їхню роботу курирував Монтрезор (колишній заступник міністра оборони Ігор Монтрезор", - додав Іващенко.

За його словами, після зняття Єханурова з посади міністра в червні 2009 року він ужив заходів по "позбавленню Монтрезора і його "оточення" доручень на право розпоряджатися ресурсами й майном, що перебувають у сфері управління Міноборони", зокрема шляхом перерозподілу повноважень між заступниками міністра.

"Ці дії викликали активний опір з боку цих людей, у тому числі Монтрезора. Завдяки особистим зв'язкам він задіяв заступника генпрокурора Віталія Щоткіна, який опротестував наказ міністра оборони про моє призначення",— заявив Іващенко, нагадавши, що протест був відхилений. 

Ситуація змінилася в 2010 році, коли президентом став Віктор Янукович.

"Завдяки зусиллям саме Щоткіна, який не зміг вибачити мені історії із прокурорським протестом, і сфабрикували кримінальну справу",- упевнений Іващенко.

"Була проведена безпрецедентна по цинізму операція: генеральний прокурор Медведько підготував доповідь президенту Януковичу про те, що нібито за погоджений з Міноборони план санації колишній в. о. міністра оборони Іващенко одержав хабар у розмірі $2,5 млн", - розповів він.

"Ця так звана "інформація", офіційно повідомлена прокурором, обурила президента, і фальсифікатори справи тим самим одержали індульгенцію на всі свої подальші дії, а одночасно й вказівку "покарати з усією суворістю", - додав Іващенко. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...