Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саламатін на вертольоті ледь не розбився

П'ятниця, 13 квітня 2012, 13:13

Вертоліт Мі-8 із міністром оборони Дмитром Саламатіним на борту 12 квітня зробив вимушену посадку в Житомирській області через несправність.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони, реагуючи на звернення журналістів щодо інформації про відповідний аварійний інцидент.

"Вчора ввечері в Житомирській області поблизу населеного пункту Симони здійснив вимушену посадку вертоліт Мі-8 Повітряних сил Збройних сил України. Подію спричинила несправність, яка виникла під час польоту в системі постачання пального", - сказано в повідомленні.

"На борту гвинтокрила знаходилися міністр оборони України Дмитро Саламатін та високопосадовці оборонного відомства, які поверталися з Рівненського гарнізону, де перебували з інспекційною поїздкою в частинах 13-го армійського корпусу", - додає відомство.

Саламатін заявив, що ця авіаційна подія "завдяки вмілим діям екіпажу та намаганням виправити ситуацію, не призвела до трагічних наслідків".

"Ця подія ще раз засвідчила необхідність кардинальних змін в технічному переоснащенні Збройних сил", - зазначив він.

"Те, що нам дісталося у спадщину після багатьох років суцільної руйнації і безвідповідальності окремих посадових осіб, не витримує ніякої критики. Як тільки з’явилася можливість льотчикам більше та інтенсивно літати, одразу проявилися застарілі проблеми в технічному стані авіаційної техніки", - сказав міністр.

За його словами, Міністерство зосередить "максимум ресурсів" на відновленні й модернізації застарілих зразків військової техніки та озброєння, бо без цього сьогодні "неможливо говорити про спроможність Української армії та сил флоту виконувати завдання за призначенням".

"Для цього буде максимально використано науковий та промисловий потенціал підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу", - сказав міністр. 

"Зношеній техніці не місце в строю української військової авіації", - заявив Саламатін.

Джерело в правоохоронних органах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що прокуратура Західного регіону почала перевірку причин і обставин аварійної ситуації, у яку потрапив вертоліт із міністром на борту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування