Через Януковича і "свиту" Лавру відгородили турнікетами

Неділя, 15 квітня 2012, 12:46

У ніч на неділю політики зустрічали Великдень у Володимирському соборі та Києво-Печерській лаврі.

Як пише "Сегодня", у Києво-Печерській Лаврі хресний хід розпочався рівно о 24 годині.

Там зібралося близько двох тисяч чоловік. Вхід в храм був огороджений турнікетами, його охороняли близько десяти силовиків, що дуже обурило киян.

На службу приїхали президент Віктор Янукович, прем'єр Микола Азаров, перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, спікер Верховної Ради Володимир Литвин, генпрокурор Віктор Пшонка, голова КМДА Олександр Попов і міністр юстиції Олександр Лавринович.

Усі вони, починаючи з глави держави, по черзі поцілували руку Митрополиту Київському і всієї України Володимиру, який проводив службу, і похристосуватися з ним, відзначає видання.

Опозиційні політики зібралися у Володимирському соборі. Загалом близько 250 осіб.

До початку служби просто біля вівтаря поставили шість стільців для депутатів. Одна з літніх парафіянок попросила дозволу присісти, однак жінці відмовили.

Близько 23.00 від лампадки з привезеним благодатним вогнем запалили свічки, патріарх Української Православної Церкви Київського патріархату Філарет розпочав службу.

О 23.30 туди приїхали нардеп від НУНС Лілія Григорович, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, бютівці Михайло Литвинський, Андрій Кожем'якін та Олександр Бригинець, а також брат екс-президента України Віктора Ющенка – Петро.

На тому місці, де завжди проводила всеношну Юлія Тимошенко разом з колегами по партії, запалили лампадку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...