Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Українська правда" подала до суду через квартири депутатів

Середа, 18 квітня 2012, 17:29

"Українська правда" через суд спробує з'ясувати, хто з депутатів Верховної ради шостого скликання отримав державні квартири.

Так у середу був поданий позов до Апарату Верховної Ради.

Причиною позову стало надання неповної інформації на запит щодо інформації про вартість та площу службового житла, виділеного народним депутатам.

Зокрема це стосується відмови вказати прізвища, імені та по батькові кожного депутата шостого скликання, який отримав службове житло.

Це було аргументовано тим, що зазначені відомості належать до конфіденційної інформації, поширення якої не допускається без згоди особи.

Однак аналіз українського законодавства про інформацію вказує на те, що надання неповної інформації у цьому випадку є неправомірними.

Таким чином, Апарат ВР необґрунтовано відмовив "Українській правді" у наданні на запит інформації, яка за законом є відкритою, чим порушив право позивача на доступ до публічної інформації.

Інтереси видання у суді представлятиме Інститут Медіа Права.

Як відомо, у березні в апараті Верховної Ради відмовились оприлюднити імена депутатів, як і отримали квартири протягом останньої трьох каденцій парламенту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування