Гепрокуратура: Колишній чиновник вкрав з бюджету мінімум 72 мільйони гривень

Понеділок, 23 квітня 2012, 10:42

Проти екс-керівника Державної служби зайнятості Володимира Галицького можуть порушити ще одну кримінальну справу.

Про це в інтерв'ю повідомив заступник генпрокурора Євген Блажівський, пише "Комсомольская правда в Україні".

"Відносно Галицького буде порушено ще одну справу - за хабарі. Ми зараз чекаємо результати Державної фінансової інспекції, потрібно встановити, які суми були вкрадені з держбюджету", - сказав він.

Блажівський заявив, що вже відомо, що збитки державі становлять близько 72 мільйонів гривень, і "можливо - це не межа".

За його словами, створено 6 слідчо-оперативних груп, які працюють в регіонах.

"Думаю, що коло підозрюваних збільшиться. Поки четверо заарештовано - директор і три співробітники центру, один втік за кордон, його розшукують", - зазначив Блажівський.

Він нагадав, що "нещодавно в одному з банків Монако знайшли рахунок майже на мільйон євро, який відкрив екс-глава Служби зайнятості Володимир Галицький".

"Про існування заощаджень Галицького за кордоном ми дізналися під час обшуку в його будинку, коли знайшли чекову книжку. Отримали санкцію суду на розкриття банківської таємниці в рамках кримінальної справи і заарештували рахунок", - повідомив Блажівський.

"Я впевнений, це ще не все, що він приховав. Тільки під час обшуку вилучили грошей і цінностей майже на $ 7 мільйонів", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, чи володіє родина Галицького будинками у Москві і Монако, заступник генпрокурора сказав: "Це перевіряють оперативники СБУ. Якщо інформація підтвердиться, на нерухомість буде накладено арешт. І якщо майно нажите злочинним шляхом, його конфіскують в доход держави".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News