У БЮТ вже порівняли побиття Тимошенко з убивством Гонгадзе

Вівторок, 24 квітня 2012, 19:42

БЮТ зареєстрував у парламенті постанову про допуск до Юлії Тимошенко делегації депутатів з різних фракцій, які мають медичну освіту.

Про це в ефірі ТВі розповів БЮТівець Сергій Пашинський.

"Вже зареєстрована постанова Верховної Ради, де вписано 9 прізвищ лікарів, починаючи від депутата Партії регіонів пані Бахтєєвої. Згідно з цією постановою, їм пенітенціарна служба повинна надати негайний доступ до Тимошенко. 9 лікарів – від комуністів, Партії регіонів, Нашої України, Батьківщини. Завтра зранку ми поставимо цю постанову на голосування", - сказав він.

Пашинський також заявив, що серед вимог БЮТівців – притягнення до кримінальної відповідальності тюремників, які, як стверджує Тимошенко, застосували до неї фізичну силу.

"Ці три злочинці, які побили Тимошенко, будуть сидіти однозначно. Це безпрецедентний випадок в новітній історії, я думаю, що його можна порівняти з випадком 10-річної давнини, з вбивством Георгія Гонгадзе", - сказав він.

Говорячи про оприлюднення відео, на якому людина, схожа на Тимошенко, вільно пересувається камерою СІЗО, Пашинський назвав його фальшивкою.

Він нагадав, що коли депутати попросили у пенітенціарної служби відео з камери Тимошенко після заяв, що вона втратила свідомість, їм відповіли, що у них не передбачено архівування відео.

"Це відео – фальшивка. 9 грудня лікарі Лук’янівського СІЗО дали довідку судді Трубнікову про те, що Тимошенко не могла пересуватися", - сказав Пашинський.

У свою чергу "регіонал" Владислав Лук’янов заявив, що має бути проведена перевірка фактів, викладених у заяві Тимошенко, і винні мають понести покарання, якщо вони факти підтвердяться.

"Безумовно, ситуація неприпустима не тільки по відношенню до Тимошенко, але й до будь-кого з в’язнів. В цій ситуації ми мусимо вимагати рівного ставлення до всіх в’язнів. Ми вимагаємо ретельного розслідування. Якщо є матеріали зовнішнього спостереження, якщо мають місце факти і вони мають підтвердження, нам потрібно провести судово-медичну експертизу, зафіксувати заяву, провести всі дії, передбачені чинним законодавством", - сказав він.

"Є провина – мусять нести відповідальність, є брехня – треба притягувати до відповідальності за наклеп, за брехню, за спотворення ситуації, за неповагу до слідства", - додав Лук’янов.

На питання, чи готовий він разом з іншими депутатами відвідати Тимошенко, щоб пересвідчитися у тому, що до неї застосовували фізичну силу, він відповів:

"Я готовий піти до Тимошенко, поспілкуватися, почути її. І всю інформацію, яку я від нею отримав би, я довів би її до громадськості".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News