"Батьківщина": Прокуратура погрожує Турчинову перед виборами

Четвер, 5 квітня 2012, 15:31

Партія "Батьківщина" заявляє, що Генпрокуратура вдалася до безпідставних звинувачень і погроз першому заступнику голови партії Олександру Турчинову у переддень виборів.

"До традиційної зливи сфабрикованих звинувачень на адресу Юлії Тимошенко Генпрокуратура додала прямі погрози її 1-му заступнику Олександру Турчинову", - заявляє "Батьківщина", коментуючи перевірку діяльності Турчинова як голови СБУ 7 років тому.

За твердженням партії, "відразу після завершення прес-конференції Олександра Турчинова, на якій він викрив нові абсурдні звинувачення проти Юлії Тимошенко, сфальшовані Генпрокуратурою, посадовці ГПУ почали публічно погрожувати 1-му заступнику голови партії "Батьківщина" відкриттям кримінальної справи".

"За традицією, вони не обтяжили себе ані логікою, ані пошуком фактажу", - заявляє партія Тимошенко.

"Пошуком компромату на Турчинова як голови СБУ займалися під час багатьох перевірок, ініційованих ще президентом Ющенком. Але всі ці перевірки не дали замовникам потрібного результату", - зазначають у "Батьківщині".

На думку представників партії, "журналісти заслуговують на квартири не менше, ніж депутати та чиновники".

"Але, на превеликий жаль, Олександр Турчинов не мав такої можливості, і квартири видавалися на законних підставах тільки працівникам СБУ", - наголошують у "Батьківщині".

"Тому погрози та звинувачення на адресу Олександра Турчинова – це чергова серія абсурду та політичних переслідувань, активізація яких пов’язана з початком парламентської виборчої кампанії та спробою влади зірвати єднання опозиційних сил", - стверджують у партії.

Водночас, сам Турчинов коментуючи дану ситуацію заявляє, що  "замість того, щоб боротися із злочинністю, Генеральна прокуратура всупереч законам і Конституції продовжує переслідувати політичних опонентів режиму".

"Мене здивувала теза Пшонки щодо доручення президента Ющенка члену Партії регіонів, екс-прокурору Піскуну закрити справу щодо Тимошенко. По-перше, мабуть, вся країна знає, які стосунки були між Ющенком і Тимошенко, і ні в кого немає сумнівів, що Ющенко ніколи не підтримував Юлію Володимирівну", - зазначив Турчинов.

На його думку, останнім часом ГПУ перетворилась на "агітаційну бригаду, яка займається виключно брудним чорним піаром щодо опонентів влади".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування