Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін: лікування Тимошенко в Німеччині обговорюється

П'ятниця, 6 квітня 2012, 22:46

Питання лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Німеччині обговорюється.

Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер".

Відповідаючи на питання, чи ведуться переговори з німецькою клінікою "Шаріте" про лікування у них Тимошенко, він уточнив: "Переговори йдуть".

"Ця тема зараз обговорюється", - додав він, зазначивши, що така ініціатива виходила від німецької сторони.

"У нас немає ніяких даних, і ніяких документів, що свідчать про те, що Юлія Тимошенко має потребу в терміновому оперативному втручанні", - заявив Кузьмін.

"У нас немає даних, що її стан настільки поганий, що її потрібно негайно вивести за кордон і лікувати її там", - додав представник ГПУ.

"Це пропозиція німецької сторони. І це прохання Юлії Тимошенко. Вона хоче лікуватися закордоном. І німецька сторона не заперечує", - уточнив він.

"Нинішнє законодавство не передбачає лікування ув'язнених закордоном... І не забороняє", - зазначив заступник генпрокурора.
 
"Питання в тому, хто там буде охороняти її. Хто буде забезпечувати її безпеку. І хто буде за все це платити", - додав чиновник.

Відповідаючи на питання, чи може бути предметом переговорів між Україною та Німеччиною, питання не надання Тимошенко політичного притулку, у разі лікування екс-прем'єра в цій країні, він заявив: "Може. Звичайно".

Кузьмін зазначив, що "при дотриманні певних процедур, при узгодженні певних дій і при прийнятті відповідних нормативних документів це (лікування Тимошенко за кордоном) може стати реальністю".

"Ось буде це чи ні я не знаю", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...