Опозиція ввечері вирішить, чи блокувати далі Раду

Понеділок, 14 травня 2012, 15:19

Фракції "БЮТ-Батьківщина" і "НУ-НС" увечері визначаться, чи блокуватимуть далі роботу парламенту.

Про це сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в понеділок на брифінгу після погоджувальної ради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми проаналізуємо ситуацію, наскільки завтра вранці буде готовність працювати в парламенті, який розглядає важливі питання, а не тільки виборчу програму Партії регіонів", - сказав Томенко.

Він додав, що ввечері відбудеться засідання обох опозиційних фракцій, на якому депутати й приймуть відповідне рішення.

Крім того, Томенко повідомив, що опозиція виступає проти внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

"Ми наполягаємо, щоб Верховну Раду України не втягували в запити перегляду правил виборчої кампанії, бо на виході ми можемо отримати абсолютно інший закон, який дасть можливість фальсифікувати вибори", - сказав він.

За словами Томенка, з технічними змінами планується скасувати ключову норму, яка допомагає уникнути фальсифікації виборів.

Томенко пояснив, що йдеться про 5-річне зберігання виборчої документації й скасування відповідальності за спроби дострокового знищення виборчої документації.

Віце-спікер додав, що вносити технічні зміни в закон про вибори немає необхідності, оскільки ЦВК може сам давати роз'яснення комісіям із приводу ходу організації і проведення виборчого процесу.

Опозиція пропонує ЦВК користуватися саме такими роз'ясненнями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: