Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська має намір впровадити в місцях несвободи якийсь "плюс"

Четвер, 17 травня 2012, 18:08

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська має намір впровадити механізм роботи із захисту прав людини в місцях несвободи під назвою "Омбудсмен+".

Про це вона заявила в ході інтернет-конференції, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Один з представників уповноваженого з прав людини буде займатися створенням національного превентивного механізму, який повинен бути створений з метою дотримання прав людини в місцях несвободи", - зазначила вона.

"В принципі, сферою його дій будуть не тільки слідчі ізолятори, а й будь-які місця, з яких людина не може вийти за власним бажанням, а це і дитячі будинки, і будинки інвалідів, і гауптвахти. Однак, безсумнівно, велика увага буде залучена, в тому числі, і до слідчих ізоляторів", - сказала Лутковська.

"Система, яку ми збираємося створити, у всіх європейських державах називається "Омбудсмен+" і передбачає співпрацю омбудсмена з громадськими організаціями, яким передається деяка кількість прав омбудсмена", - уточнила омбудсмен.

"З тим, щоб організації мали можливість промоніторити питання дотримання прав людини в місцях несвободи, оперативно проінформувати про це омбудсмена, а той, відповідно, або повинен відреагувати на інформацію, приїхавши в конкретне місце, або відразу відправити відповідні рекомендації органу, відповідальному за дане місце несвободи", - пояснила Лутковська.

За її словами, у неї вже є однодумці серед громадських організацій.

"Так що, сподіваюся, найближчим часом така система запрацює", - додала уповноважений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування