Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна ввела 10-денну реєстрацію для іноземців. Українців не чіпатимуть

Понеділок, 21 травня 2012, 18:31

Громадяни України не повинні реєструватися протягом 10 днів після зміни місця проживання.

Про це "Українській правді" розповів автор ухвалених Верховною Радою змін до деяких законів щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні, "регіонал" Володимир Олійник.

За його словами, документ було розроблено Державною міграційною службою згідно з рекомендаціями Ради Європи.

"Закон стосується осіб, які не мають громадянства, або мають громадянство інших країн. Щодо громадян України нічого не змінюється. Якщо людина має реєстрацію в Полтаві, а приїхала працювати у Київ, це її право", - сказав він.

За словами Олійника, ухвалення відповідного закону приводить українську процедуру реєстрації іноземців у відповідність з європейською.

"Іноземці, які приїжджають в Україну, мають зареєструватися протягом 10 днів. В інших країнах, у тому числі і Росії, не викликає сумнівів у необхідності реєстрації, тому що країна стала таким транзитером для міграції. При чому йдеться про незаконну, нелегальну міграцію. Потрібно наводити порядок", - сказав він.

"Ви добре знаєте, що просто так, наприклад, у Москву приїхати неможливо. Приїхав – треба, щоб була реєстрація, облік", - додав він.

За словами Олійника, цим законом також регулюється питання реєстрації дітей.

"Раніше була неврегульована частина: коли діти народжувалися, їх реєстрація відбувалася в органах РАЦСу, а місця реєстрації не було ніде врегульоване. Діти інколи зависали і порушувалися їхні права. Тепер ми прописали цю норму таким чином, що як тільки пройшла реєстрація у РАЦСі, обов’язково у межах місяця дитина має бути зареєстрована за місцем проживання батьків", - сказав він.

"Раніше також були випадки порушення прав власників житла, коли реєстрація відбувалася без їхньої згоди. Тепер потрібна обов’язкова згода власників житла на прописку дитини", - додав Олійник.

Як відомо, деякі ЗМІ писали, що, згідно з ухваленим парламентом законом, вимога реєстрації протягом 10 днів прибуття на нове місце проживання стосується і українців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування