Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У харківській міліції визнали випадки расизму з боку фанатів

Вівторок, 29 травня 2012, 19:02

Під час матчів на стадіоні "Металіст" мали випадки прояву расизму з боку футбольних фанатів.

Про це сказав начальник ГУ МВС у Харківській області Віктор Козицький, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Були такі ситуації, коли на стадіонах розгортали різного роду полотнища, де фашистські знаки були, і низка інших моментів прояву расизму. Але це ми будемо припиняти, безумовно", - сказав Козицький, коментуючи сюжет ВВС про прояви расизму з боку футбольних фанів під час матчів на стадіонах в містах, що приймають Євро-2012.

Водночас Козицький підкреслив, що відповідно до вимог УЄФА міліція не має права перебувати в чаші стадіону і може увійти туди лише на вимогу організаторів матчу.

"В іншому випадку повинні справлятися стюарти", - зазначив Козицький.

Він повідомив також, що міліція "провела бесіди" з проблемними харківськими фанатами.

"У Харкові близько 300 фанатів, які так чи інакше раніше притягувалися за будь-які правопорушення, пов'язані з футболом, як на футбольних матчах, так і після футбольних матчів. З кожним із цих фанатів проводилася бесіда нашими працівниками міліції. Вони були попереджені про неприпустимість подібної поведінки", - повідомив Козицький.

За його словами, до початку єврочемпіонату міліція планує ще "попрацювати" з цими фанатами, а під час Євро-2012 - приділяти їм посилену увагу.

"Що стосується проблемних фанатів з інших країн, у нас тут будуть офіцери зв'язку, які знають цих фанатів. Крім того, є такий порядок роботи, коли окремі країни блокують виїзд таких фанатів за межі країни. У цьому ми тісно співпрацюємо з Інтерполом і поліцією країн, які планують виїзд фанатів", - підкреслив Козицький.

Він повідомив також, що на час чемпіонату в Харків приїдуть 35 іноземних поліцейських, з яких майже половина - з Нідерландів.

За словами Козицького, саме нідерландські поліцейські в першу чергу будуть стежити за порядком всередині наметового містечка голландських уболівальників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування