У Ющенка не хочуть йти з Яценюком і Ко на вибори

Четвер, 31 травня 2012, 12:05

Партія "Наша Україна" збирається створювати свою власну об'єднану опозицію, або йтиме на вибори окремо.

Про це заявила заступник голови полiтради "Нашої України" Валентина Королькова в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"Наша Україна" мусить брати участь у виборах! Партія має знову стати епіцентром політичних подій. Де буде якість дискусії, там буде і "Наша Україна". Рівень дискусії в Комітеті опору диктатурі — про виборчі округи — нас не влаштовує", - сказала вона.

"Якщо ми побачимо партнерів, із якими можна підтримувати якісну дискусію, то будемо об’єднуватися. А інакше можливий варіант, що "Наша Україна" піде на вибори окремо. Рішення прийматиме політрада", - сказала вона.

Відповідаючи на питання, чи не буде це розколом опозиції, якщо партія піде на вибори окремо, Королькова відповіла:

"Чому Кличко може йти на вибори окремо? Чому Гриценко може заявляти про окремий похід? Чому "Свобода" йде окремим ходом? Їх не називають "розкольниками", не нагороджують образливими епітетами".

"Як тільки "Наша Україна" приймає власне рішення, то вже, бачте, не всім догодила. Ми не наймалися комусь догоджати. Єдиний, хто може ставити нам якісь вимоги, це народ", - заявила вона.

"Коли інші партії вказують нам спосіб поведінки — це щонайменше некоректно. Ми не дозволимо так поводитися з нами, розмовляти в такому тоні", - додала Королькова.

Крім того вона недостойним рішення Наливайченка піти з посади голови політради партії.

"Я вважаю, що було б достойно, якби Валентин Наливайченко особисто прийшов на засіданні політради і озвучив свої наміри. Так само, як ми його обирали, — після відвертої розмови, обміну думками", - сказала вона.

"Він міг висловити свою точку зору у вузькому колективі, можливо, й подякувати колегам — і піти займатися якимсь іншим напрямом. Але Наливайченко обрав інший шлях, який я не поділяю. Вважаю образою дізнаватися про такі заяви з преси. Це слабка позиція. Сильний політик не ховався б від своїх рішень", - додала вона.

Головою партії є екс-президент Віктор Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...